Izaberite Jezik
+385 98 9515 296
O nama
Početna stranica Izjava o čuvanju osobnih podataka
Izjava o zaštiti osobnih podataka namijenjena je prvenstveno zaštiti osobnih podataka naših korisnika. Stranice Bookingpoint.net možete bez bilo kakve obveze pregledavati. Za pregledavanje stranica ne morate otkriti svoj identitet, niti bilo kakve osobne podatke.

Odlučite li se za jednu od naših usluga, molimo vas da upišete svoje osobne podatke. S time ćemo uslugu rezervirati i sklopiti ugovor. Vaše ćemo podatke čuvati sukladno pravilniku o zaštiti osobnih podataka Bookingpoint.net, usvojen na temelju Zakona o zaštiti osobnih podataka.

Jamčimo vam da ćemo zahtijevati samo one podatke koji su neophodni za nesmetan postupak sklapanja ugovora i nuđenja usluga prema ugovoru.

U nastavku objašnjavamo vam namjenu prikupljanja osobnih podataka, način njihove obrade i razinu zaštite istih.

Prikupljanje vaših osobnih podataka

Bookingpoint.net prikuplja vaše osobne podatke i podatke o identitetu samo ukoliko se odlučite za neku od usluga iz naše ponude, odnosno za sklapanje ugovora.

Ukoliko sami upišete svoje podatke u "Knjigu gostiju", dajete suglasnost za javnu objavu; s time će i treće osobe moći pristupiti podacima iz knjige. U tom slučaju Bookingpoint.net ne snosi odgovornost za eventualnu zlouporabu vaših osobnih podataka.

Čim pristupite internetskoj stranici Bookingpoint.net, poslužitelj će prepoznati ID vašega računala, vrstu web-preglednika, ime domene, vrijeme pristupa, adresu internetske stranice te informacije o stranicama koje ste posjetili. Navedene podatke upotrijebit ćemo za statistiku o posjećenosti stranica, kako bismo ih mogli poboljšati i usavršavati.

Naš poslužitelj neće spremiti vašu elektronsku adresu, niti druge informacije koji bi omogućile identifikaciju.

Na našoj internetskoj stranicu moći ćete sudjelovati u anketi, čije ćemo odgovore koristiti samo za razvoj i oblikovanje naših internetskih stranica po vašoj želji. Sudjelovanje u anketi dobrovoljno je. Naime, odlučite li se, svi podaci koji budu upisani bit će pažljivo zaštićeni. Podaci će biti dostupni trećim osobama samo u obliku analize ankete, odnosno ukupnih rezultata.

Na našim internetskih stranicama pripremamo različite nagradne igre. Pravila za svaku igru, tijekom trajanja nagradne igre, bit će na raspolaganju na našim stranicama. Ako budete u polja za osobne podatke iste unijeli, prihvaćate pravila određene nagradne igre. Zato morate znati da ćete sudjelovanjem u nagradnoj igri pristati na javnu objavu svojih osobnih podataka, budete li izvučeni.

Uporaba prikupljenih informacija

Vaše ćemo osobne podati upotrijebiti:
  • za početak postupka rezervacije usluge i za sklapanje ugovora te za pripremu i izdavanje svih drugih potrebnih dokumenata;
  • za posredovanje svih potrebnih materijala i podataka;
  • za posredovanje odgovarajućih podataka stvarnim ponuđačima usluga, čime će biti omogućen neposredan kontakt između vas i stvarnog ponuđača;
  • za pravovremeno obavještavanje o promjenama u našoj ponudi, posebnim ponudama i posebnim akcijama, čime ćemo vam omogućiti da stalno budete upoznati s novostima na našim stranicama;
Bookingpoint.net neće nijedan pridobiveni podatak upotrijebiti u druge svrhe, osim za onu za koju je bio prikupljen i koja je navedena u ovoj izjavi ili drugim dokumentima koje budete dobili i prihvatili. Bookingpoint.net vaše podatke neće prodavati, mijenjati ili na bilo koji drugi način odstupati trećim osobama, osim kada je to neophodno za izvršavanje usluga (posredovanje stvarnom ponuđaču) ili kada to zahtjeva državno tijelo ili prinudni propis.

Ukoliko ne želite primati informacije o promjenama na našim stranicama, obavijesti o našim ponudama ili drugim prezentacijama, molimo vas da nas o tome obavijestite i vaše ćemo ime u najkraćem mogućem roku skloniti sa sporne liste.

Bookingpoint.net osobne podatke može razotkriti samo na temelju prinudnog propisa ili odluke suda, odnosno drugog tijela.

Zaštita prikupljenih podataka

Bookingpoint.net sve će prikupljene podatke čuvati sukladno Pravilniku o zaštiti osobnih podataka, koji je usvojen na temelju 24. i 25. članka Zakona o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, službeno pročišćeni tekst, Službeni list RS, br. 94/07).

EVIDENCIJA STRANAKA vodi se pod sljedećim uvjetima:
  1. Naziv zbirke osobnih podataka:
    Evidencija stranaka.
  2. Podaci o upravljaču osobnih podataka:
    BOOKINGPOINT.NET d.o.o., Ukmarjeva ulica 6, 1000 Ljubljana (u daljnjem tekstu: tvrtka)
    Matični broj: 2040638000
  3. Pravna osnova za obradu osobnih podataka:
    Ugovorni odnos i osobni pristanak pojedinca.
  4. Kategorije pojedinaca na koje se odnose osobni podaci pohranjeni u zbirci:
    Stranke, naručitelji usluga, dobavljači.
  5. Vrste osobnih podataka u zbirci osobnih podataka:
    Ime i prezime, spol, datum rođenja, adresa stalnog boravišta, JMBG, porezni broj, broj telefona
  6. Namjena obrade:
    Obavljanje usluga tvrtke, marketing usluga, prodaja konačnim kupcima.
  7. Rok čuvanja osobnih podataka:
    Do ispunjenja ugovornih obveza, odnosno otkazivanja od strane stranke u slučaju posredovanja ponuda strankama.
  8. Ograničena prava pojedinca o osobnim podacima u zbirci osobnih podataka i pravna osnova ograničenja:
    Nema ograničenja prava pojedinca 30. i 32. članka Zakona o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, službeno pročišćeni tekst, Službeni list RS, br. 94/2007).
  9. Korisnici ili kategorije korisnika osobnih podataka, sadržanih u zbirci osobnih podataka:
    • upravljač zbirke – tvrtka BOOKINGPOINT.NET d.o.o.;
    • na temelju izričitog zahtjeva i drugi korisnici, koji za pridobivanje osobnih podataka imaju osnovu u zakonu, osobnom pristanku pojedinca ili ugovornom odnosu.
  10. Činjenica da li se osobni podaci iznose u treću državu, kamo, kome i pravna osnova iznosa:
    Osobni se podaci ne posreduju u treće države.
  11. Opći opis zaštite osobnih podataka:
    Nositelji osobnih podataka čuvaju se računalno i u ručnoj evidenciji. Podaci u računalnom obliku čuvaju se na poslužitelju, dok se back-up se čuva na back-up poslužitelju u prostorijama društva; back-up zaključan je u protupožarnom ormaru. Pristup bazi podataka u računalnom programu zaštićen je zaporkom.

    Prostorije u kojima se nalazi zbirka osobnih podataka te ostala dokumentacija, vezana na zbirku, izvan radnoga vremena se zaključavaju, a zaključavaju se i u vrijeme kada u njima nema zaposlenika. Zbirka osobnih podataka, koja se vodi ručno – u osobnim mapama, izvan radnog vremena zaključava se u metalne protupožarne ormare. Pristup osobnim podacima imaju samo ovlašteni djelatnici tvrtke.

    Zbirka osobnih podataka, koja se nalazi na računalnom sustavu, zaštićena je sustavom zaporki za autorizaciju i identifikaciju korisnika programa i podataka. Sustav zaporki omogućava i kasnije utvrđivanje, kada je pojedinačni podatak bio upotrijebljen ili unesen u zbirku podataka i tko je to učinio, za razdoblje čuvanja pojedinih podataka.

    Osobne podatke mogu obrađivati samo ovlaštene osobe od predstojnika tvrtke. Papirni nosač osobnih podataka, koji služi za unos osobnih podatka u računalno vođenu zbirku podataka, ispisi podataka iz računalne zbirke podataka te diskete, magnetne trake, optički diskovi koji se odnose na zbirku podataka, izvan radnoga vremena zaključavaju se u metalne protupožarne ormare.

    Postupci i mjere zaštite osobnih podataka detaljnije su određeni u Pravilniku o zaštiti povjerljivih i osobnih podataka, od dana 15. 2. 2008.
  12. Podaci o povezanim zbirkama osobnih podataka iz službenih evidencije i javnih knjiga:
    Osobni se podaci ne povezuju sa službenim evidencijama i javnim knjigama.
  13. Podaci o zastupniku iz 5. članka, 3. stavka Zakona o zaštiti osobnih podataka:
    Nema zastupnika iz 5. članka, 3. stavka Zakona o zaštiti osobnih podataka (ZVOP-1, službeno pročišćeni tekst, Službeni list RS, br. 94/2007).
U slučaju dodatnih pitanja o zaštiti osobnih podataka, molimo vas da nam se obratite.

Kako ćemo s Vama stupiti u kontakt?

S Vama ćemo stupiti u kontakt pomoću podataka koje nam budete posredovali (el. pošta, telefon, telefaks) i na taj se način pobrinuti za sve uobičajene postupke u vezi s rezervacijom usluga iz naše ponude, a također ćemo pokušati odgovoriti na sva vaša pitanja, objasniti eventualne nejasnoće i probleme u neposrednoj vezi s uslugom.

Uporaba cookieja

Cookie jest datoteka s tekstom koju vaš web-preglednik pohrani na tvrdi disk vašega računala prilikom prvog posjećivanja naše stranice, omogućivši brži pregled već posjećenih stranica. Cookie ne sadrži osobne podatke, ali nam pomaže da vam ponudimo posebne usluge.

Cookie omogućava uštedu na vremenu prilikom pregledanja stranica; web-pregledniku javlja da ste se vratili na stranicu koju ste već prije posjetili. Pomoću cookija također oblikujemo statističke podatke o posjećenosti naših stranica, koji nam pomažu prepoznati želje korisnika, kao i smjer razvoja naše ponude i internetskih stranica.

Cookie jest opcija koju omogućava vaš web-preglednik. Većina preglednika cookije automatski prihvaća. Naravno, u podešavanjima web-preglednika to možete isključiti.

Promjene ili brisanje Vaših osobnih podataka

Svi podaci koje ste prvi put upisali u korisničku bazu podataka, kako biste dobili svoj Bookingpoint.net korisnički račun, mogu se promijeniti. Na vaš zahtjev, predan sukladno odredbama usvojenih dokumenata, dužni smo podatke izbrisati.

Promjene izjave

Izjavu o zaštiti osobnih podataka moguće je promijeniti, premda se obvezujemo da ćemo za svaku objavljenu promjenu, promijeniti i datum objave. U slučaju važnijih promjena ove izjave, promjene ćemo objaviti na svojim internetskim stranicama ili vas o tome posebno obavijestiti. Bez obzira na sve navedeno, svim posjetiteljima i korisnicima naših stranica preporučujemo da s vremena na vrijeme pregledaju izjavu. S time ćemo stalno biti obaviješteni o načinu zaštite osobnih podataka.

Podrazumijevat ćemo da se slažete sa svim odredbama izjave o zaštiti osobnih podataka budete li i dalje posjećivali naše stranice i koristili naše usluge.

Interni pravilnik o čuvanju osobnih podataka u kompaniji BOOKINGPOINT.NET d.o.o.

©2008-2012, Bookingpoint.net, sva prava pridržana. +385 98 9515 296 phone
  • Po-Pe, 8h-17h CET / Ne, 20:07Radno vrijemeTrenutno
  • +385 98 9515 296Telefon
  • E-mail